Ministrul Educației, Monica Babuc, propune interzicerea telefoanelor mobile în școli și colegii!

ministrul educatiei, PDM, Monica Babuc
Ministrul Educației, Culturii, Cercetării și Tineretului, Monica Babuc, propune interzicerea telefoanelor mobile în şcoli şi colegii, eventual în anumite licee, în baza unui proiect de lege al PDM.

Proiectul Monicăi Babuc este susținut de grupurile PPEM, PL şi grupul neafiliaților, iar textul privind ”încadrarea utilizării telefonului mobil în instituţiile de învăţământ şcolar”, asupra căruia deputaţii au ajuns la un compromis, urmează a fi supus dezbaterilor publice începând cu săptămâna următoare.

Monica Babuc a declarat că astfel copiii la lecții nu vor fi sustrași de telefoane și se vor concentra mai mult asupra a ceea ce au de învățat și nu vor pierde timpul pe rețelele de socializare.

Asociația Națională a Părinților de Elevi au susținut proiectul Partidului Democrat și cer fracțiunilor PLDM și PSRM să-l voteze în Parlament. De cealaltă parte, lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că elevii au dreptul să se joace în timpul lecțiilor pe telefoanele mobile pentru că acest lucru relaxează.

MoldovanDREAM amintește că un astfel de proiect de lege a fost adoptat recent în Franța, Italia și Germania.

Reclame