Premieră medicală! După o operaţie de 5 ore, medicii i-au extirpat unui adolescent telefonul din mână

operatie, spitalul de urgenta, medicina in moldova, spitalul clinic republican, doctori moldoveni

Încă o reușită epocală într-un spital din Republica Moldova. Medicii au reușit separarea unui adolescent de telefonul pe care îl ținea permanent în mână. În urma unui apel la urgențe, făcut de părinții exasperați, s-a decis descarcerarea, dar exista riscul să i se spargă ecranul, așa că a fost trimis la Spitalul de Urgență.

Operaţia a fost incredibil de dificilă, pentru că adolescentul tocmai deschisese Snapchatul şi era hiperactiv. S-a decis ca înainte de anestezie să fie pornit RMN-ul, ca să bruieze semnalul. Abia după asta adolescentului au început să i se dilate pupilele la lumină şi la alţi stimuli.

Tehnica medicală de la Spitalul de Urgență e incredibil de evoluată: ”Operația a fost foarte dificilă. Adolescentul era pe trotinetă şi cumva ţinea şi un smoothie. Anestezia parţială nu a fost suficientă, mama lui i-a suflat în telefon, să nu-l doară. Echipa de medici a folosit un braţ robotic care să-i smulgă device-ul cu un forceps învelit în tifon, ca să nu-i zgârie ecranul, apoi a fost scos robotul din priză, că începuse să se joace pe telefon. Pentru recuperare completă i-am pus mâna în gips şi i-am lipit poza unui ecran de telefon. El nu știe, crede că se face un update”, a declarat un medic.

 

 

Reclame