Când a fost pe Athos, în Grecia, Dodon s-a văzut cu Vasile Melinte. Iată ce au discutat cei doi eroi!

moldova, când a fost pe Athos, în Grecia, Dodon s-a văzut cu Vasile Melinte, Iată ce au discutat cei doi eroi

La începutul lunii august, după cum vă amintiți, Grecia a fost mistuită de incendii uriașe. Mii de oameni au căzut victime flăcărilor ucigătoare, pe care nici elicopterele armatelor din toate țările UE nu le puteau stinge. Atunci un simplu cetățean moldovean, aflat la odihnă în Atena, a salvat de unul singur 90 de oameni care puteau arde de vii în casele lor.

Eroul moldovean se numește Vasile Melinte, el și-a pus în pericol propria viață salvând femei, copii și bătrîni din calea focului. Cu arsuri pe toată suprafața corpului, eroul de la Chișinău a supraviețuit ca prin miracol, dar fost nevoie să fie internat într-un spital pentru reabilitare.

Tot în acea perioadă și președintele Igor Dodon se afla în Grecia. Dodon făcea un pelerinaj pe Muntele Athos, unde se află mai multe mănăstiri creștin-socialiste. Aflând despre faptele lui Vasile Melinte, liderul de la Chișinău a ținut să-l viziteze pe eroul moldovean din spital. „Este cetățeanul nostru, trebuie sa-i strâng mâna”, a spus atunci Dodon.

Ieri, în semn de profundă recunoștință și înaltă apreciere, Igor Dodon a semnat un decret prezindențial prin care l-a decorat pe Vasile Melinte cu Ordinul Republicii. „Nu cred că am meritat acest ordin, eu n-am făcut nimic deosebit, doar mi-am ascultat inima și am ajutat acei oameni care erau în pericol”, a declarat cetățeanul-eurou după întîlnirea cu Președintele statului.

Ordinul Republicii Moldova, IGOR dodon, psrm, moldoveni de valoare
Ordinul Republicii Moldova
Reclame