Maia Sandu a explicat cum va majora salariile profesorilor cu 50%: Vom da afară profesorii aflați la vârsta de pensionare

Maia Sandu, PAS, donatiile PAS, Partidul Actiune si Solidaritate, filtrele Maiei Sandu, magazin PAS, Drumul Crucii, Mitropolia Moldovei, Mitropolitul Vladimir, crestinii au pornit in Drumul Crucii

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a făcut publică modalitatea prin care va respecta promisiunea dată profesorilor de majorare a salariilor acestora. Maia Sandu a declarat că o modalitate este de a optimiza numărul școlilor și de a da afară profesorii care sunt la vârsta de pensionare. Prin optimizare se are în vedere închiderea școlilor, este folosit totuși un alt termen pentru a camufla acțiunile meschine care sunt plănuite de fapt.

„Când venim la guvernare, majorăm salariile cadrelor didactice cu 50%. Toți ne întreabă de unde vom lua bani pentru aceasta. E simplu. Optimizăm (nu e bine de spus închidem, sună dur) încă 450 de școli, dăm afară 19325 de profesori aflați la vârsta de pensionare și iată că vom avea bani să majorăm salariile profesorilor cu 50%.” se spune în comunicatul publicat de PAS.

Deocamdată profesorii aproape unanim susțin ca turma inițiativa Maiei Sandu pentru că fiecare din ei speră că nu școala sa va fi cea închisă și nu el va fi acel profesor aproape de vârsta de pensionare care va fi dat afară.

Reclame