Moment jenant pentru Maia Sandu, la o școală dintr-un sat: Elevii au alungat-o de la Primul Sunet!

Moment jenant pentru Maia Sandu, la o școală dintr-un sat, Elevii au alungat-o de la Primul Sunet, ministerul educatiei

Zi cu mult soare, cer senin, copii cu ghiozdane noi în spate, îmbrăcați în haine de sărbătoare, părinți și profesori emoționați. Astăzi, 3 septembrie, s-a dat primul sunet în toate școlile din Republica Moldova.

Lidera PAS, Maia Sandu, a participat la careul festiv a școlii din satul Nicoreni, raionul Drochia, în calitate de fost ministră a Educației. Dar când i s-a dat cuvîntul, elevii din clasele mai mari au început s-o huiduie pe doamna politician! Mai mult, aceștia au alungat-o de la primul sunet.

„Mirerabila ne-a închis școala din sat la noi cînd era ministra Educaței în 2013, acum trebuie să mergem câte 10 km în fiecare dimineață până aici, în satul vecin, și azi ea are tupeu să vină să ne felicite pe noi cu primul sunet? Rușine!”, a declarat Maxim Guțu, elev în clasa IX-a. „Rușine! Rușine! Rușine!….” – au scandat în cor toți elevii adunați la careul festiv din fața liceului.

Iar câțiva profesori din sat au întrebat-o unde sunt cele 50% majorari de salarii pe care ea le-a promis în timpul în care a condus minsterul Educatiei, iar colegul ei din PLDM, Filat, a fost premier?… Maia Sandu, roșie pe față, însoțită de vicepreședintele PAS Igor Grosu, a fost nevoită să se retragă de la eveniment. Cei doi au urcat în mașina partidului și au plecat spre Capitală.

Reclame