Vasile Melinte a fost primit ca un erou în școala din satul natal!

38046076_504655116637841_8404858700254150656_n

Eroul moldovean Vasile Melinte, care a salvat peste 100 de oameni în marele incendii din Grecia la începutul lunii august, a revenit cu bine Acasă. Domnul Melinte s-a întors azi în la școala din satul natal, fiind invitat de onoare la festivitatea Primul Sunet.

Eroul moldovean le-a povestit copiilor din satul Rădeni, raionul Călărași, cât de greu i-a fost să care în spate, prin flăcări, oamei bătrâni, femei gravide și alte victime ca să salveze. „Prin fapta mea, eu am încercat să demonstrez lumii că trebuie să fim mai buni și că moldovenii sunt un popor de oameni săritori la nevoie”, a declarat Vasile Melinte.

Elevii l-au aplăudat pe eroul legendă și i-au dăruit buchete de flori. „Pentru mine el este un exemplu, un om curajos care și-a pus viața în pericol pentru a salva alți oameni, pe care el nici măcar nu îi cunoștea”, a spus Maria, elevă în clasa 6-a B.

Deși a rămas viu după acel mare incendiu, Vasile Melinte a suferit arsuri pe toată suprafața corpului. Grație unei echipe de medici din Germania el a fost salvat și acum se simte bine, dar i-au rămas semne pe față de la flăcări.

Cu câteva zile în urmă, Vasile Melinte a fost propus la Premiul Nobil pentru Pace – 2018, premiu pe care l-a primit în trecut și Barack Obama.

Reclame