TOP 10 – CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

La cei 27 ani de independență, am adunat o echipă de experți din Chișinău care au făcut o listă cu cele mai mari personalități din istoria Republicii Moldova. Iată care sunt primii zece:

Locul 10. Igor Cuciuc

igor ciuciuc, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE, 99 de cumatri

Sau cumătru Igor. Artist cu liertă mare, dorit la toate nunțile din Moldova, ce-i drept cere cam scump, de aceea el cântă mai mult la cei bogați, dar oricum echipa de experți a constatat că Igor Cuciuc este iubit și de cei săraci pentru că câtă ghini.

Locul 9. Vladimir Voronin

vladimir voronin, comunistii moldova, pcrm, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Vladimir Nicolaevici este singurul politician din Moldova care a condus țară noatră două mandate la rând. Dacă a condus bine sau rău e complicat de zis, dar este garantat că Voronin a reușit să devină un personaj politic cunoscut de toată lumea.

Locul 8. Johy Davis

johy davis, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE,

Este fantastic cum Johy Davis, un tânăr prost, a ajuns în acest top. Pare incredibil, dar este adevărat. Johy s-a dovedit a fi un moldovean foarte celebru pentru că a participat la X Factor România.

Locul 7. Natalia Gordienko

natalia gordienko, muzica moldova, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Interpreta de muzică ușoară Natalia Gordienko nu doar cântă bine dar și dansează frumos. Probabil de asta la mulți, bărbați în special, le place de ea.

Locul 6. Emilian Crețu

emilian cretu, dora show, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Emilian Crețu s-a făcut cunoscut ca actor de teatru, apoi a devenit popular pe Facebook și în cele din urma a devenit și vedetă TV. În această ipostază el joacă rolul doamnei Dora.

Locul 5. Nicolae Sulac

nicolae sulac, la o margine de drum, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Un mare lăutar al acestui neam, nu în zadar Palatul Național din Chișinău poartă cu mândrie numele său. Cu melodiile sale de suflet, Sulac a cucerit inimile a milioane de moldoveni.

Locul 4. Eugen Doga

eugent doga, gingara si tandra mea fiara, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Unul din cei mai mari compozitori din lume! Valsul „Gingașa și tandra mea fiară” a devenit o capodoperă mondială! În cinstea lui Doga a fost denumită unica stradă pietonală din Capitală.

Locul 3. Vasile Melinte

vasile melinte, moldovean celebru, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

El este eroul moldovean care a salvat în incendiile din Grecia, peste 70 de oameni, riscându-și propria viață. Vasile Melinte a fost internat într-un spital din Viena, suferind arsuri pe 70% din suprafața corpului.

Locul 2. Zinaida Julea

zinaida julea, sirba de demult, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

O mare artistă, o voce de aur, o personalitate remarcabilă a culturii naționale. Cântecele ei sunt cunoscute și iubite de întreg poporul. Cine n-a jucat măcar odată Sîrba de demult?!

Locul 1. Ștefan cel Mare

stefan cel mare, domnitorul moldovei, TOP 10 - CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE

Cel mai mare moldovean al tuturor timpurilor – Ștefan cel Mare și Sfânt – a domnit 47 de ani. A fost un om politic și un strateg remarcabil care a băgat frica în turci și a fost iubit de poporul său ca nimeni altul.

julea, stefan cel mare, vasile melinte, chisinau, TOP 10 CEI MAI CELEBRI MOLDOVENI DIN TOATE TIMPURILE, republica moldova

Reclame