Declarație bombă făcută de Ghimpu: De azi înainte PL va fi un partid pro-rus!

Declarație bombă făcută de Ghimpu, De azi înainte PL va fi un partid pro-rus, partidul liberal

Partidul Liberal a organizat azi o conferință de presă incredibilă! Liderul Mihai și subliderii PL au făcut câteva declarații senzaționale cu caracter politic. Mai pe scurt, PL își schimbă strategia de luptă electorală în legătură cu alegerile parlamentare din februarie 2019. Să vedem ce a spus tovarășul Ghimpu:

„Dacă sincer ne-am cam za*bit de luptat pentru unire din 1940 încoace. Sunt mai mult de 50 de ani de când vrem să facem unirea Basarabiei cu România și rezultatele sunt egale cu zero. Noi ne-am gândim mult anul ăsta – ce să facem mai departe? și am decis, Partidul Liberal face o schimbare de 180 de grade și devine un partid pro-rus”, a declarat Mihai Ghimpu pe privesc.ru.

Pare incredibil dar decizia PL este una corectă din punct de vedere electoral. Ori dacă ne uităm în toate sondajele de opinie, vedem că partidele pro-ruse din Moldova se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, spre exemplu PSRM și Igor Dodon. De aceea dacă vrei să ai mulți deputați în Parlament, la alegeri trebuie să spui la oameni că vrei unirea cu Rusia.

Recent un alt partid de la Chișinău, la fel și-a schimbat strategia politică, e vorba de Partidul Liberal Democrat din Moldova. PLDM a ales un nou lider, pe Tudor Deliu, și a decis să nu mai fie un partid statalist, dar să fie unionist.

În cazul PL, Mihai Ghimpu de asemenea a anunțat că în curând își va da demisia din funcția de lider și îi va ceda funcția nepotului, Dorin Chirtoacă.

Reclame