Asociația Presei Independente acuză bisericile din Moldova de răspîndirea fake news-urilor: „Manipulează poporul cu povești religioase”

Asociația Presei Independente acuză bisericile din Moldova, răspîndirea fake news-urilor, Manipulează poporul cu povești religioase, petru macovei

Directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, împreună cu mai mulți colegi jurnaliști din Moldova, printre care Vasile Botnaru, Lorena Bogza și Natalia Morari, au lansat un proiect numit StopFals, care are drept scop lupta cu informațiile false care ajung la cetățeni pe diferite căi de comunicare. 

În acest contex, Macovei a organizat recent o conferință de presă în care a acuzat preoții din Moldova că amăgesc omenii în biserici cu fake news-uri.

„Preoții din Moldova manipulează poporul cu povești religioase. Le spun la oameni diferite minciuni inventate de ei și le prezintă ca adevăruri biblice. Noi cei din API anunțăm că vom continua lupta cu știrile false pentru că vrem să protejăm cetățenii de propagandă”, a spus Petru Macovei.

Jurnalistul a prezentat și cîteva exemple cum preoții spun minciuni la oameni. „Unii oameni suferă de diferite bloi, iar preoții în loc să îi trimită la spital le spun să se roage la icoane. Eu personal am testat această metodă și s-a dovedit a fi falsă. Într-o zi mă durea capul după o beție și m-am rugat la icoana lui Isus Hristos jumate de oră dar mi-a trecut capul”, a spus Pentru Macovei.

L-am sunat pe părintele Maxim Melinte de la Ghidighici să comenteze aceste acuzații grave aduse bisericii, preotul a spus că Diavolul a pus stăpânire pe mintea frateluui Petru și doar pocăința îl poate salva. Amin!

Asociația Presei Independente acuză bisericile din Moldova, răspîndirea fake news-urilor, Manipulează poporul cu povești religioase, petru macovei

Reclame