Sora mai mare a Maiei Sandu: I-am spus să nu se implice în politică, dar nu m-a ascultat!

Sora mai mare a Maiei Sandu, I-am spus să nu se implice în politică, dar nu m-a ascultat, pas
Maria Sandu-Popa și sora sa Maia Sandu

Maria Sandu-Popa este sora Maiei Sandu, cu 6 ani mai mare. Cele două au fost toată viața cele mai bune prietene, dar de vreo câțiva ani încoace sunt certate și nu-și mai vorbesc. 

Totul s-a întâmplat prin 2013 când Maia Sandu a lăsat slujba sa de economist la Banca Mondială și a acceptat oferta lui Vlad Filat de a se implica în politica moldovenească, în funcția de ministră a Educației.

„Eu am fost categoric împotrivă ca Maia să se implice în politică. I-am vrut binele! I-am spus să steie departe de PLDM – eu sunt expert economic și cunosc multe din domeniu financiar-bancar, pe Filat îl știu de pe vremea când era ministru la privatizări și făcea contrabandă. I-am spus surorei mele că ceia ce fac ei, jafuri bancare și alte scheme de corupție, nu se termina cu bine. Și-am avut dreptate, pe urmă s-a aflat de miliard. Maia, încăpăținată cum este, nu ma ascultat, ba din potriva s-a supărat pe mine. De atunci nu ne mai vorbim. Sincer să vă spun îmi pare foarte rău și mă doare sufletul – am o singură soră, nu am zece”, povestește Maria Sandu-Popa.

Contactată telefonic pentru a comenta aceste declarații, lidera PAS a refuzat să vorbească cu presa despre viața sa personală. „Dacă aveți careva întrebări legate de politică vă răspund, pe alte subiecte nu avem ce discuta”, a spus Maia Sandu și a închis telefonul.

Menționăm că sora mai mare a Maiei Sandu, Maria, este căsătorită cu Vasile Popa, împreună au doi copii (un băiat și o fată). În prezent ea lucrează contabil-șef la o companie internațională de asigurări cu filială la Chișinău.

Reclame