Maia Sandu vrea să construiască un Monument pentru facebook în Moldova

Mark Zuckerberg, facebook, retele de socializare
Șeful facebook – Mark Zukerberg

Facebook ar putea avea un moment la Chișinău – ideea aparține liderei PAS, Maia Sandu. Femeia spune că dacă va veni cu Năstase la putere în 2019, împreună vor da comandă Ministerului Economiei să construiască un Monument pentru Facebook în Piața Marii Adunări Naționale. 

„În primul rând, acest moment ar atrage o mulțime de vizitatori din întreaga lume la Chișinău, exact așa cum atrage Turnul Eiffel în Paris, sau Statuia Libertății în New York”, a spus Maia Sandu. „În al doilea rând, de ce să avem o Catedrală în Chișinău dar să nu avem un Monument pentru Facebook? Să fim realiști și pragmatici și să recunoaștem că moldovenii stau mai mult pe facebook decât în biserici, deci totul mi se pare foarte logic”, a mai spus lidera PAS.

Problema este că  monumentul va costa 150 000 euro, iar bani nu prea sunt. În acest sens, Maia Sandu îndeamnă pe toți oamenii din Moldova să doneze pe contul bancar PAS cât îi lasă inima. Chiar și 100 de lei sunt bineveniți. Plus la acești bani care se vor aduna din donații, lidera PAS va mai va lua un credit de la Banca Mondiala pentru finalizarea construcției monumentului. „Eu mă simt cel mai bine pe rețelele de socializare, aici ușor fac politică, de asta și vreau acest monument în țara noastră ca eu să fiu Regina Facebook-ului”, a mai spus Maia Sandu.

Monumentul va fi din 4 litere „f” de la facebook, care se unesc în partea superioară, va fi construit din piatră albă și va avea înălțimea de 20 de metri. Comparativ, va fi puțin mai înalt ca Arcul de Triumf. Și în fiecare an, pe 4 februarie, de Ziua Facebook, Maia Sandu și membrii PAS vor depune flori galbene la momentul lor.

pas, Maia Sandu vrea sa constuiască un Monument pentru Facebook în Moldova
Monument facebook – Maia Sandu
Reclame