Știrile despre cât de prost stăm la boli cardio-vasculare, principala cauză a infarctului

Știrile despre cât de prost stăm la boli cardio-vasculare, principala cauză a infarctului, sanatate medicina
Cititorii de știri trăiesc într-o spaimă continuă că ar putea muri de boli de inimă iar acest stres continuu crește șansele unui infarct sau unui atac vascular cerebral. Conform majorității știrilor din presă, Moldova este pe primul loc la morți din cauza bolilor cardio-vasculare.
 

„Am un job de birou unde trebuie să evit responsabilitatea vreme de 8 până la 10 ore pe zi. Când nu este șeful în birou citesc știri de pe internet, stau pe facebook și sunt asaltată continuu de informații șocante. Una din două știri mă avertizează că voi fi uluită de ceea ce voi afla”, spune Natalia Lucinschi, vedetă pe Instagram. 

„Trăiesc mereu cu spaima că voi muri de infarct, am pulsul 120 constant mai ales când mă gândesc că suntem primii în Europa la boli cardio-vasculare. Dacă facem vreo greșeală și picăm pe locul doi sau, Doamne-ferește, pe locul trei. E singurul domeniu în care mai facem performanță”, a confirmat Andrei Platon, tânăr și prost. 

 
Cazurile de oameni care mor prea tineri din cauza bolilor cardio-vasculare se înmulțesc în fiecare zi. Marcel Popa din Edineț a murit la doar 35 de ani după ce s-a uitat la un documentar BBC de 12 episoade dedicat bolilor de inimă. Totodată, statisticile arată că moldovenii care nu citesc știri trăiesc, în medie, cu 15 ani mai mult decât ceilalți oameni. 
Reclame