Dezvăluiri din culise! Năstase: Inițial Victor Țopa era candidatul ACUM pe Europa, dar PAS a insistat să fie Maia Sandu…

PAS DA PLDM, acum nastase maia sandu, alegeri moldova 2019

Blocul politic ACUM (PAS, DA, PLDM) și-au anunțat astăzi cei 51 de candidați pe circumscripțiile uninominale la alegerile din 24 februarie. Astfel, s-a decis ca Andrei Năstase să fie candidat pe circumscripția nr. 33, adică suburbiile Capitalei, iar Maia Sandu să fie candidat pe circumscripția nr. 50 – diaspora din UE. 

Surse din cadrul Platformei DA au spus că inițiat s-a convenit alt scenariu. Maia Sandu trebuia să fie candidată pe circumscripția nr. 11, adică în raionul FĂLEȘTI. Însă cinci sondaje locale au arătat că ea nu are șanse pentru a fi votată în raionul de baștină, de aceea lidera PAS a insistat să candideze în afara țării, acolo unde e mai ușor de adunat voturi prin Facebook.

Într-un final, Năstase a cedat și l-a retras pe nașul său Victor Țopa din Germania, care trebuia să fie candidatul ACUM din partea diasporei. Aceaste detalii din spatele negocierilor desfășurate în luna decembrie au fost ținute departe de ochii presei, pentru ca poporul să nu știe cu stau lucrurile cu adevărat. Așa se face politica, una spui oamenilor la televizor și alta faci în realitate, dar după cum se știe, mai devreme sau mai târziu totul iese la iveală!

Amintim că la alegerile parlamentare din 2019 vor fi aleși 50 de deputați pe liste de partide (la fel ca în trecut) și 51 de deputați votați direct de oameni, pe circumscripții uninominale. Alegerile vor avea loc în duminica din 24 februarie, nou Parlament ales de popor va conduce țara până în 2023.

Dezvăluri din culise, Nastase Initial Victor Țopa era candidatul ACUM pe Europa, dar PAS a insistat sa fie Maia Sandu, PLATFORMA DA, pldm alegeri 2019

Reclame