Mitropolitul Vladimir propune să fie instalate camere de supraveghere în biserici: „Doar așa putem opri furturile, Amin!”

Mitropolitul Vladimir propune să fie instalate camere de supraveghere în biserici, Doar așa putem opri furturile, Amin, moldova

După ce recent a fost prădată Catedrala din Chișinău, ieri a fost prădată și o biserică din Căușeni. Preoții sunt îngroziți de fenomenul care i-a amploare în 2019, iar rugăcinile lor nu mai ajută la oprirea jafurilor. În acest context spiritual dificil pentru societate, capul bisericii din Moldova propune să se apeleze la noile tehnologii.

„Propun să instalăm camere de supraveghere video în toate bisericile din țară. Nu mai putem suporta să fim jefuiți noaptea de hoți. Doar așa putem opri demonii care au intrat în oamenii și îi îndeamnă la fapte urâte în fața Domnului” – a spus aseară Mitropolitul Vladimir la emisiunea „O seară perfectă” cu Anișoara Loghin.

30 din cei 35 de episcopi din raioane au susținut dogma propusă de mitropolit, așadar începând din acest an lăcașurile sfinte de prin sate vor fi dodate cu calculatoare și camere de supraveghere. De acum încolo când hoții vor încerca să fure vreo icoană se va declanșa imediat sistemul de alarmă, iar călugării vor interveni în forță la fața locului.

Mai mult, aceste camere video vor fi conectate direct la Cancelaria Cerească ca să vadă și Cel de Sus ce fac cei de jos. Implimentarea proiectul va costa Mitropolia Moldovei peste 12 milioane de lei, bani acumulați din taxele pentru cununii, botezuri și înmormântări. Amin!

Mitropolitul vladimir academia de stiinte, presedinte academia de stiinte

Reclame