VIDEO: Președintele României i-a oferit un apartament polițistului care a refuzat să vorbească în limba rusă!

politist a refuzat sa vorbeasca limba rusa, un politist cu demnitate, politist cu atitudine, politist erou din Moldova, politia republicii moldova, politia nationala a republicii Moldova, Alexandru Jizdan, Cavcaliuc, Pinzari, Politist a oprit un conducator auto din gagauzia
Un polițist din Republica Moldova a devenit erou peste zi, după ce a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer oprit pentru încălcarea limitei de viteză. Polițistul a declarat că știe limba rusă, dar va vorbi numai în limba română, limba de stat a Republicii Moldova.

Vestea aceasta a ajuns foarte rapid și la Președintele României, Klaus Iohannis. Pentru demnitatea națională de care a dat dovadă respectivul polițist, Iohannis a decis să-i facă cadou un apartament!

Statul Român a mai anunțat că le va oferi premii bănești tururor celor care vor vorbi în public numai limba română. De asemenea, în special vorbitorii de limba rusă din Republica Moldova, vor avea ocazia să-și perfecteze Pașaportul român de două ori mai repede, dacă vor intona Imnul „Deșteaptă-te române” fără greșeli.

La rândul său, Ministrul Afacerilor de Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, l-a felicitat pe bravul polițist și i-a dat gradul de Colonel!

Apartamentul polițistului erou se află în sectorul centru al Chișinăului.

Reclame