Top 10 afirmații celebre făcute de Mihai Eminescu despre politicienii de la Chișinău!

Top 10 afirmații celebre făcute de Mihai Eminescu despre politicienii de la Chișinău, luceafarul

Marele poet român a plecat la cele veșnice, dar vorbele sale de duh sunt actuale și în prezent. Să vedem deci ce credea Eminescu despre vedetele politice din Republica Moldova:

  1. Eminescu despre Andrei Năstase: Prost s-a născut, prost a rămas, prost va muri. Cum se spune în popor, ce ți-e scris în frunte ți-e pus!
  2. Eminescu despre Usatîi: Balabolul și în Africa e balabol! Parafrazat – balabolul din Moldova tot balabol a rămas și după ce a plecat în Rusia.
  3. Eminescu despre Plahotniuc: Un om mare dintr-un stat mic! Tot ce alții au zis că este imposibil, Plahotniuc a demonstrat că este posibil.
  4. Eminescu despre Dodon: Soarta unui gondon este pecetluită la Moscova – folosit de Putin în veci va rămânea…
  5. Eminescu despre Maia Sandu: Am vrut s-o compar cu Veronica Micle, doar că ea făcea sex mult mai bine.
  6. Eminescu despre Chirtoacă: Nu i-a mers în viață la femei, iar în politică cu atât mai puțin.
  7. Eminescu despre Ghimpu: Un mare om în Colonița, dar un mic om în Basarabia. Lui Decebal i-ar fi rușine de așa politician.
  8. Eminescu despre Voronin: Unicul politician care a reușit să-i impresioneze pe mai mult de 50% din moldoveni. După domnia lui, toate sondajele de opinie au început a fi falsificate.
  9. Eminescu despre Shor: Dacă evreii conduc lumea, inevitabil Șor va conduce Moldova. Și Hitler a înțeles asta cel mai bine.
  10. Eminescu despre Silvia Radu: Chiar mi-ar face plăcere să-i compun un poem, însă mi-ar plăcea și mai mult să ies cu această doamnă la o cină romantică.

P.S. Pentru cei care nu cunosc, Mihai Eminescu a fost un poet antirus și un mare promotor al Unirii celor două maluri ale Prutului.

Reclame