Igor Dodon: Mulțumesc, Nata Albot pentru că ai atacat polițistul care a vorbit în limba română! LIMBA RUSĂ – A DOUA LIMBĂ DE STAT

Igor Dodon, Mulțumesc Nata Albot pentru că ai atacat polițistul care a vorbit în limba română, limba rusa, psrm

Președintele țării, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de mulțumire activistei Nata Albot din Canada. Dodon aplaudă gestul Natei de a susține șoferul care a cerut polițistului să vorbească în limba rusă.

Pentru că ofițerul de patrulare de 27 e ani, Andrei Rotaru, a refuzat să vorbeasă în rusă cu conducătorul auto, soția lui Andrei Bolocan l-a acuzat dur de discriminare la emisiunea Nataliei Morari de la TV8. Mai mult, Nata a declarat că organele statului trebuie să-l pedepsească pentru fapta sa!

La propunerea deputaților PSRM, Igor Dodon a invitat-o pe Nata Albot la Președinție pentru a-i acorda o diplomă de merit civic, plus un stimulent financiar de 50 de mii de lei.

„Limba română în Moldova înseamnă Unirea cu România, asta e cel mai mare pericol – lichidarea statalității. Noi ca popor, moldovenii trebuie să promovăm limba rusă a doua limbă de stat, doar așa vom fi protejați de către Rusia condusă de Vladimir Putin”, a spus Dodon.

Amintim că astăzi jurnalista din Canada l-a criticat pe ofițerul de patrulare, iar mii de oameni din toate localitățile țării, la rândul lor au criticat-o pe Nata Albot pe Facebook. Ei au făcut-o trădătoare a valorilor naționale! Toți acești moldoveni s-au declarat de partea polițistului, considerându-l un adevărat patriot și un exemplu viu pentru tânăra generație din Moldova.

Reclame