Academia Română a decis: Eroul Vasile Melinte inclus în lista celor mai mari români din toate timpurile!

Academia Română a decis, Eroul Vasile Melinte inclus în lista celor mai mari români din toate timpurile,

Vasile Melinte, moldoveanul care a salvat viața a 183 de oameni în incendiul din vara anului 2018 în Grecia, a fost inclus în lista celor mai mari români din toate timpurile. La decernarea distincției, membrii academiei s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat minute în șir.

Totodată președintele de la București, Klaus Iohanis i-a oferit cetățenia română și un automobil Dacia Duster. Însă moldoveanul a spus că va vinde mașina, iar banii îi va dona unei case de copii din orașul Chișinău.

Amintim că după marele incendiu, Vasile Melinte a fost internat într-un spital din Viena, suferind arsuri pe 70% din suprafața corpului. Din fericire mii de moldoveni au strâns atunci câte un euro, astfel cu suma adunată pe Facebook, medicii i-au putut salva viața. În prezent el este viu și sănătos și continuă să facă fapte bune prin toate țările pe unde merge.

Acum fotografia lui Vasile Melinte stă pe panoul de onoare alături de fotagrafiile lui Mihai Eminescu, Ștefan cel Mare, George Enescu, Gheorghe Hagi și mulți alți mari români. Să ne mândrim cu moldovenii eroi!

Academia Română a decis, Eroul Vasile Melinte inclus în lista celor mai mari români din toate timpurile, republica moldova academia de stiinte

 

Reclame