Dorin Chirtoacă: PL propune limba engleză să fie a doua limbă de stat în Republica Moldova!

republica moldova limba de stat, independenta moldova 1991, chisinau parlament

În timp ce Igor Dodon cere cu insistență introducerea limbii ruse ca a doua limbă de stat în Constituție, Dorin Chirtoacă vrea limba engleză a doua limba de stat în Republica Moldova. Mare bardac în țara asta!

„Suntem români iar SUA este cel mai mare prieten al nostru. Dat fiind că americanii vorbesc limba engleză, noi cei din Partidul Liberal vrem să introducem engleza a două limba de stat în Basarabia! Mr. Trump se va bucura foarte mult”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Propunerea a iscat scântei între politicieni. „Cum să pui limba engleză a doua limbă de sat? Ce ești bou, măi Dorine”, a reacționat Dodon. După care a adăugat: „Strămoșul nostru este Ștefan cel Mare, crezi că el știa limba engleză? Nu, Ștefan cel Mare vorbea două limbi, moldovenească și rusă. Deci așa trebuie să vorbim și noi”, a punctat socialistul înflăcărat.

Până la urmă a intervenit Plahotniuc și i-a liniștit pe cei doi. „Ciuvași, lasați limba la o parte! Hai să ne gândim cum să reparăm mai multe drumuri, cum de ridicat în continuare salariile la medici și profesori, pensiile la bătrîni și ajutoarele sociale. De creat noi locuri de muncă pentru tineri, să nu mai plece lumea din Moldova. Pe oameni asta îi interesează! După ce hotărâm aceste întrebări, revenim și la limba de stat dacă vreți”, a zis liderul PDM.

Dodon și Chirtoacă s-au supărat și s-au dus acasă.

Dorin Chirtoacă, PL propune limba engleză să fie a doua limbă de stat în Republica Moldova, partidul liberal ghimpu

Reclame