Propunerea lui Năstase pentru reducerea accidentelor rutiere: Trambuline în loc de treceri pentru pietoni!

Andrei Năstase, Platforma DA, blocul ACUM, ACUM, PAS, treceri depietoni, accident rutier in Chisinau, pieton accidentat, alegeri locale Chisinau, initiativele blocului acum, pachet de legi blocul acum, blocul acum a inaintat legi
Pentru că se apropie alegerile locale, Andrei Năstase și-a amintit de Chișinău și problemele cu care se confruntă orașul. Pentru că în ultimul timp s-au produs mai multe accidente rutiere în care au avut de suferit pietonii, președintele Platformei DA vine cu o inițiativă îndrăzneață. Năstase propune ca în intersecțiile mari și aglomerate, trecerile de pietoni să fie înlocuite cu trambuline.

„Chiar ieri am văzut cum șoferul meu personal a accidentat un pieton în fața Primăriei. Desigur că i-am spus să fugă de la fața locului, dar băiatul care a fost lovit probabil a rămas cu piciorul rupt. Atunci mi-a venit ideea că dacă băiatul nu trecerea strada mergând pe jos, dar o făcea pe sus, șoferul meu nu-l tampona.”, a explicat Năstase.

În acest context, adjunctul blocului ACUM a prezentat schematic trambulinele care vor înlocui zebrele.

„În loc de zebre vom pune trambuline, astfel încât pietonii să sară strada, nu să o traverseze. Astfel și mașinile vor circula mai rapid, dar și pietonii nu vor mai fi loviți de mașini. Tot ce va trebui să facă fiecare sărac fără mașină este să urce pe trambulină și aceasta îl va arunca pe partea cealaltă a drumului.”, a punctat finul oligarhului Victor Țopa.

Andrei Năstase spune că această inițiativă legislativă o va înainte Parlamentului spre votare. Oamenii din Chișinău speră că inițiativa Platformei DA nu va fi susținută de restul deputaților.

Reclame